Topp 10 tips for bedre produktivitet i åpent kontorlandskap
Dame som jobber konsentrert i åpent kontorlandskap

Dato

For å maksimere produktiviteten i åpne kontorlandskap med mange kontorplasser kreves det smarte verktøy og rutiner. Her er våre topp 10 tips for å hjelpe deg med å holde produktiviteten oppe og få mest mulig ut av coworkingen din. Dame som jobber konsentrert i åpent kontorlandskap

Coworking spaces som Designkollektivet Elverum tilbyr et kreativt og fleksibelt miljø som er perfekt for frilansere, selvstendig næringsdrivende og små bedrifter. For å maksimere produktiviteten i åpne kontorlandskap med mange kontorplasser kreves det smarte verktøy og rutiner. Her er våre topp 10 tips for å hjelpe deg med å holde produktiviteten oppe og få mest mulig ut av coworkingen din.

Dame som jobber konsentrert i åpent kontorlandskap

1. Bruk en planlegger eller digital kalender

Enten du foretrekker en tradisjonell analog almanakk eller en digital kalender, er det viktig å ha et system for å organisere oppgaver og frister. Verktøy som Google Calendar, Trello og Asana hjelper deg med å holde oversikt over to-do listen og gjøremålene dine, sette på varsler og administrere prosjektene dine på en smart måte. Dette gjør at du aldri går glipp av et viktig møte eller deadline, og holder arbeidsflyten jevn og produktiv gjennom hele uken. Husk å sette av tid til pauser!

2. Utnytt kontorplassens fasiliteter

Designkollektivet Elverum har ulike soner designet for å øke produktiviteten din. Bruk møterommet til kundesamtaler eller brainstorming, og dra nytte av raskt internett og print-mulighetene. Å bruke disse delte ressursene kan spare deg tid og redusere stresset med å håndtere disse logistikkene selv. Du finner også en «mini» kreativ sone med beanbags spesielt for å øke kreativitet og arbeidslyst.

3. Invester i støydempende hodetelefoner

Coworking spaces kan noen ganger være fulle av aktivitet. For å opprettholde fokus og god arbeidsflyt, invester i et par støydempende hodetelefoner av god kvalitet. Disse hjelper deg med å blokkere ut forstyrrelser og du kommer raskt inn i din egen boble, spesielt i de travleste periodene. Mange av de fungerer også som hodetelefoner for lyd, så du kan lytte til din favorittmusikk, podcast eller lydbok som hjelper deg inn i sonen.

4. Sett klare grenser

Å jobbe i et delt kontor krever at du setter klare grenser for deg selv, for å opprettholde egen produktivitet. Sett av tid spesielt til fokusert arbeid og kommuniser dette til kollegaene dine. Dette sikrer at du har uforstyrret tid til å fullføre oppgaver, samtidig som du er tilgjengelig for samarbeid når det er nødvendig. Kanksje de blir med på en felles fokus-økt?

5. Utnytt samarbeid- og nettverksmuligheter

En av de største fordelene med coworking spaces er muligheten til å bygge nettverk og samarbeide med andre med annen faglig bakgrunn enn deg selv. Ta deg tid til å engasjere deg i fellesskapet på Designkollektivet Elverum. Delta på arrangementer, bli med i gruppediskusjoner og delta i workshops, både i regi av Designkollektivet Elverum og andre lokale arrangører. Å bygge relasjoner med andre frilansere og småbedriftseiere kan føre til nye muligheter, ideer og ikke minst potensielle kunder.

6. Optimaliser arbeidsplassen din

Oppgrader arbeidsplassen din til DK-pluss medlemskap. Da kan du tilpasse kontorplassen din til å passe akkurat din arbeidsflyt og personlighet. Ta med dine egne ting som gjør deg komfortabel og motivert, som planter, quotes som gir motivasjon, kontor-stæsj osv. En optimal og personlig arbeidsplass kan betydelig øke produktiviteten din og gjøre tiden din på kontoret mer hyggelig.

7. Ta regelmessige pauser

Selv om det er viktig å holde fokus, er det også nødvendig å ta regelmessige pauser for å opprettholde produktiviteten. Bruk fellesområdene på Designkollektivet Elverum til å slappe av og lade opp. Korte pauser kan hjelpe deg med å klarne tankene, redusere stress og forbedre din generelle effektivitet. Området rundt i Elverum er også perfekt for en tur utendørs, enten det er på skogsstier, langs glomma eller i sentrum.

8. Bruk produktivitetsapper

Det finnes mange produktivitetsapper og programmer som kan hjelpe deg med å gjøre arbeidsprosessene dine enklere. Verktøy som Airtable og Evernote for notater og prosjektstyring og Toggl for tidsregistrering kan øke produktiviteten din og holde deg organisert. Milanote er perfekt for å lage moodboards og få oversitk over visuelle prosjekter. Eksperimenter med forskjellige apper for å finne de som passer akkurat dine behov.

9. Planlegg dagen din på forhånd

Start dagen med en klar plan. List opp dine topp prioriteringer og tildel spesifikke tidsrom for hver oppgave. Dette hjelper deg ikke bare med å holde orden, men gir også en følelse av prestasjon når du krysser av fullførte oppgaver. Planlegg uken din mot slutten av inneværende uke.

10. Hold deg frisk

Til slutt er det viktig å ta vare på kropp og sjel for å være produktiv. Drikk vann, spis næringsrike måltider og inkluder en form for fysisk aktivitet i løpet av dagen. Flere av oss som holder til på Designkollektivet Elverum går tur sammen i løpet av dagen, så bli med på disse turene for å holde kroppen og sjelen glad!

Ved å implementere noen av disse verktøyene og triksene kan du øke produktiviteten og få mest mulig ut av tiden din på jobb på Designkollektivet Elverum. Omfavn samarbeidsånden, utnytt de delte ressursene, og skap et arbeidsmiljø som driver din suksess til nye høyder.

FLERE
BLOGGPOSTER