Co – hva for noe?
coworking i elverum

Dato

Leserbrev til Østlendingen, 21.3.2023

Jeg vil gjerne dele min personlige historie om hvordan coworking har hjulpet både bedriften min og meg personlig. Jeg er en av de tre damene som har startet coworking-lokalet, Designkollektivet Elverum her i byen, og jeg vil gjerne fortelle om hvordan det å jobbe i et coworking-miljø har forandret arbeidshverdagen min.

Jeg ble introdusert for det som kalles coworking her i Elverum, og det forandret alt for meg. Coworking er en arbeidsmodell med utgangspunkt i delingskultur, der en gruppe mennesker deler felles arbeidsområde. Coworking er populært blant gründere, frilansere og småbedrifter som ønsker å arbeide i et fellesskap, dele ressurser og dra nytte av samarbeid og nettverksbygging.

Coworkingen har hjulpet meg og bedriften min på flere måter. Jeg har fått mulighet til å samarbeide med andre bedrifter og entreprenører, og det har ført til flere oppdrag og økt synlighet i Elverum. Det har også hatt en positiv innvirkning rent personlig. Å ha et dedikert arbeidsområde utenfor hjemmet gjorde at jeg kunne skille mellom arbeid og fritid, og dermed opprettholde en sunn balanse mellom jobb og fritid. Det å jobbe hjemmefra i pysj er ikke sunt i lengden.

Som gründer jobbet jeg mye hjemmefra eller fra kaféer og det kunne til tider være utfordrende å jobbe alene. Selv om det var fleksibelt og praktisk, var det også ganske så utfordrende å være produktiv og opprettholde fokus. Selv om jeg elsket friheten og fleksibiliteten hjemmekontoret gav meg, følte jeg meg ofte alene og at jeg ikke fikk nok faglig og sosialt påfyll. Jeg savnet kollegaer å dele ideer og erfaringer med, og det var vanskelig å motivere seg når man jobbet alene.

Det å jobbe sammen med andre ga meg en mulighet til å lære av andres erfaringer og perspektiver, og det ga meg også en følelse av å tilhøre et større fellesskap. Det var utrolig motiverende å jobbe i en atmosfære hvor det var mulig å utveksle ideer, dele erfaringer og støtte hverandre og ideen om å starte et eget coworking-lokale ble født.

Nå, litt over et år senere, er bedriften min i vekst og det kan jeg takke coworkingen og miljøet her for. Jeg vil med dette oppfordre andre gründere og selvstendig næringsdrivende til å vurdere coworking som et alternativ til tradisjonelle arbeidsplasser. I dag er coworkingmiljøet vårt et lite, men etablert fellesskap, og det har blitt et sted hvor entreprenører kan få støtte, samarbeide og lære av hverandre. Vi har skapt et arbeidsmiljø som vi selv ønsket å være en del av, og det har hjulpet oss å vokse som gründere og som en bedrifter.

Takk for at dere lar meg dele min erfaring. Håper den kan være til inspirasjon for andre som vurderer coworking som en mulighet.


Vibeke Spigseth Larsen

Poppydesign

FLERE
BLOGGPOSTER